Φορτωση

Σύντομο Βιογραφικό

Η χειρουργός οφθαλμίατρος Αγγελική Άνδρου γεννήθηκε το Μάιο του 1981 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006. Μετά την υπηρεσία υπαίθρου ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και την ολοκλήρωσε στη Β Πανεπιστημιακή Κλινική του ΠΓΝ «Αττικόν» υπό τον Καθηγητή Π. Γ. Θεοδοσιάδη.

Έκτοτε, εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης της Β Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΓΝ «Αττικόν» ως υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα σχετικό με το διαβητικό οίδημα της ωχρας κηλίδας με επιβλέποντα τον Καθηγητή Π.Γ. Θεοδοσιάδη. Το Μάιο του 2016 συμμετείχε με επιτυχία στις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οφθαλμολογίας στο Παρίσι και απέκτησε τον τίτλο του Fellow of European Board of Ophthalmology (FEBOphth). Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς της εκπαιδεύτηκε στη χειρουργική του καταρράκτη και του οπισθίου ημιμορίου, ενώ απέκτησε εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του βυθού, συμπεριλαμβανομένων της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και του διαβητικού ματιού. Παρακολούθησε πολυάριθμα συνέδρια οφθαλμολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχοντας ως ομιλήτρια σε πολλά από αυτά και έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά οφθαλμολογικά περιοδικά. Συμμετείχε επίσης σε πολυάριθμα ερευνητικά πρωτόκολλα διεθνών πολυκεντρικών μελετών από τη θέση του υπο-ερευνητού, ενώ έχει συγγράψει μέχρις στιγμής δύο επιστημονικά βιβλία: «Πρώτες Βοήθειες για επαγγελματίες οδηγούς». Εκδόσεις Καυκάς, Αθήνα 2007 (ISBN: 978-960-6650-17-8) και «Με οδηγό την καρδιά μας». Εκδόσεις Καυκάς , Αθήνα 2008.

Είναι μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και από τον Φεβρουάριο του 2017 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Ανθούπολη Περιστερίου στα πλαίσια του συστεγασμένου πολυϊατρείου «Πανάκεια», ενώ συνεργάζεται με οφθαλμολογικές κλινικές των Αθηνών.

-